Padletur til Selvågane


Eg og Mildrid tok oss en kort kajakktur onsdag 3 mars. Vi hadde tenkt oss å padle rundt Eika i dag, men vi fikk for kort tid til det. Det vart da en tur til Selvågane i staden. Vi kjørte til Eiksund og fant oss en flytebrygge til å sette ut kajakkane fra.  Det var litt kaldt i lufta, men sola varmet litt så det vart meir behagelig. Det å skulle entre kajakken fra flytebrygga grudde eg meg litt til, det har eg ikke gjort siden på kurset på Rangøya i fjor haust. Eg var ikke gira på å bade i den iskalde sjøen for å være heilt ærlig. Eg greidde det fint med litt hjelp av Mildrid.  Det var delvis frose i havna, men isen vi måtte forsere var veldig tynn og ga lett etter når vi kom der med kajakkane.  Det vart litt fotografering i starten av turen, nokre blinkskudd vart foreviga for framtiden. Sjøen var stille og blank, enkelte steder noen små krusninger i overflata. Inn i Selvågen kom vi, men i enden mot sør var det sørpe og tjukk is. Landskapet var for det meste dekket med snø. Vi stoppet der en liten stund og tok nokre bilder. Det er mange fine motiver her inne. På vegen tilbake oppdaget vi et naust med sjel i Havågen. Det var også fleire som hadde oppdaget det, en mink svømte foran naustet og krabbet på land og forsvant inn i steinmuren ved siden av naustet. Han prøvde forgjeves å få kontakt med artsfrender uten hell. Han kom fram igjen og gjorde fleire forsøk med sine spesielle rop, men ingen svarte på hans rop. Eg og Mildrid prøvde å lokke den fram igjen med å herme, men vi vart vel gjennomskua av minken.
Dette naustet ligger utrulig bra til der ved sjøen, det ser ut til å vere forlatt. Ikke er det stellt med bordkledningen på mange år, og noen av vindauga er knuste. Vi tenkte på kor kjekkt det hadde vore å ha hatt eit slikt naust på en så fin plass som dette naustet ligger på. Det får vel bli med tanken inn til videre.
Endelig er vi til bake ved flytebrygga, da er det å kome seg ut av kajakken tørrskodd, uten å velte den.
Sola forsvant bak fjella når vi kom til land, temperaturen sank betraktelig og lufta vart kaldare. Det var godt å kome heim til eit varmt hus og nydelig middag.


Litt knusning på sjøen...


Komen til Selvågen, blank sjø og speilbildet perfekt.


Hit og ikke lengre. Her var det tjukk sørpe og ikke fristande og sette seg fast
her...


Naustet som vi fallt litt for, kunne vi berre fått tak i det og restaurert det.... 
Perfekt beliggenhet ;-)

Én kommentar

Guro

05.mar.2010 kl.11:30

Dette såg ut som ein flott tur, Oli! Fine bilete! Kjekt at du også skriv litt detaljert for oss som ikkje har så mykje greie på dette padlestyret ;)

Skriv en ny kommentar

inninaturen

inninaturen

41, Ulstein

Denne bloggen vil eg bruke til å skrive om turane mine både til lands og til vatns.

Kategorier

Arkiv

hits